Home › Onderwerpen › Huishouding › Boodschappen doen en koken

Boodschappen doen en koken

Boodschappen doen gaat u niet (meer) zo gemakkelijk af. Het kost u meer moeite. Of het koken lukt niet meer zo goed. Misschien heeft u een beperking, of weet u niet hoe u moet koken.

Wist u dat er op dit moment in de wijken Molenberg, MSP, Hoensbroek en de Passart zogenaamdebuurthulpen actief zijnom inwoners van Heerlen te helpen.  Buurthulpen bieden ondersteuning en aandacht aan buurtbewoners met een minimuminkomen die geen (of nauwelijks) beroep kunnen doen op familie of vrienden. Ze helpen met kleine klusjes in huis, de hond uitlaten of een recept ophalen bij de apotheek.

Buurthulpen zijn allemaal deelnemers van het project ‘Baanbrekend Werk’. Dit project is bedoeld voor mensen met een bijstandsuitkering die niet zomaar een reguliere baan kunnen krijgen. Met behoud van uitkering en een kleine financiële toeslag bouwen ze arbeidsritme op en doen werkervaring op. Zo wordt hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt beter en kunnen zij gemakkelijker doorstromen naar een betaalde baan.

Loop eens binnen in je eigen wijk, klik hier voor meer informatie of bel naar 045-8503353.

Wat is er precies aan de hand?

Om uw situatie te verbeteren is het belangrijk om eerst uw situatie goed te omschrijven.

Misschien kunt u eens nadenken over wat u meer moeite kost. Of juist over wat nog wel goed gaat. Maar u kunt ook nadenken over wat u gewend bent, en of u daar misschien anders mee kunt omgaan.

Tips!

Tips voor het boodschappen doen
Tips voor het koken
Hulp van anderen

Achtergrondfoto